Anthony Limbombe speelt volgend seizoen in het shirt van Standard

  Anthony Limbombe poseert met het Standard-shirt

  Anthony Limbombe is een Standard-speler.

  Anthony Limbombe keert terug naar België. De flankaanvaller wordt voor een seizoen geleend van de Franse eersteklasser Nantes.

  Anthony Limbombe debuteerde op zijn 16e als profvoetballer in 2010 bij KRC Genk, waarmee hij in 2011 de titel pakte en in 2013 de Beker van België bemachtigde.

   

  Na twee succesvolle seizoenen bij NEC Nijmegen in Nederland ging Limbombe in 2016 zijn geluk beproeven bij Club Brugge, dat zo'n 2,5 miljoen euro op tafel legde voor de linkerflankaanvaller. Ook daar behaalde Limbombe een landstitel, dat was in 2018.

   

  Limbombe versierde zijn eerste selectie bij de Rode Duivels en vertrok in de zomer van 2018 naar Nantes, in de Franse competitie.

   

  Na één van de afgesproken 5 seizoenen houdt Limbombe het daar voor bekeken en keert hij terug naar het vaderland. Standard biedt een helpende hand door Limbombe (die volgende maand 25 wordt) een jaar te huren, met aankoopoptie.

  Brutale inbraak in appartement van Limbombe in Nantes

  Het afscheid van Limbombe in Nantes is er een met een bittere nasmaak. Niet alleen sportief, maar ook op persoonlijk vlak. Inbrekers drongen zondagnacht binnen in zijn appartement in Carquefou, nabij Nantes. Limbombe zelf was niet thuis, maar zijn vrouw wel.

   

  De inbrekers raakten binnen door een deur in te trappen. De vrouw van Limbombe werd hiervan wakker, waarna ze onder schot werd gehouden. De dieven gingen er uiteindelijk vandoor met luxekleren en juwelen. De politie heeft een onderzoek geopend.

  Limbombe in het Standard-shirt: