Mazzu na eerste training in Genk: "Fans doen me aan Charleroi denken"

  Felice Mazzu spreekt zijn groep toe.

  Felice Mazzu heeft vanochtend zijn eerste oefenstonde als T1 van KRC Genk geleid. De nieuwe coach verwelkomde 28 spelers en zo'n 150 fans. De landskampioen ziet wellicht nog enkele sterkhouders vertrekken. "Dat jaagt me geen schrik aan", zegt Mazzu.

  Om 10.30 uur verzamelden Felice Mazzu en de aanwezige spelers op het C-terrein van Genk voor een open training. Ook zijn nieuwe assistent-trainers Tom Van Imschoot en Denis Dessaer namen deel.

   

  Er zitten nog heel wat spelers in het buitenland met interlandverplichtingen, maar nieuwkomers Theo Bongonda en Benjamin Nygren konden alvast op veel aandacht van de fans rekenen.     

   

  De supporters bleken vooral aandacht voor de nieuwe coach te hebben. "De Italiaans-Genkse supporters doen me aan Charleroi denken, met generaties die in de mijn werkten", zegt Felice Mazzu, die de tijd nam om met de fans te praten.

   

  "Het doet me veel plezier om in dezelfde context als in Charleroi te kunnen werken, met dezelfde omgeving en dezelfde supporters. Natuurlijk wel met een andere druk, maar dat maakt deel uit van het beroep."

  "Vijf dagen vakantie"

  Mazzu bleef na zijn overgang vanuit Charleroi niet bij de pakken zitten. Hij verblijft in een appartement in Genk, terwijl hij ook zo snel mogelijk Nederlands wil leren.

   

  "Ik heb één maand vrij gehad, waarvan ik vijf dagen vakantie heb genomen. Ik ben naar Genk gekomen om iedereen al te leren kennen", aldus Mazzu.

   

  "Met de spelers spreek ik voorlopig in het Engels en met het bestuur in het Frans of Engels."     

  "Niet bang van uitgaande transfers":

  Voor KRC Genk is het nog afwachten hoe de kern er in het nieuwe seizoen zal uitzien. 

   

  Met Leandro Trossard (Brighton) is de kapitein van de kampioenenploeg vertrokken. Ook onder meer Roeslan Malinovski, Sander Berge en Ally Samatta azen op een transfer.


  Mazzu: "Tot eind augustus is nog heel lang. Ik weet dat een ploeg die kampioen wordt het risico loopt om enkele belangrijke spelers te verliezen. Dat jaagt me geen schrik aan. Als een speler wil vertrekken, dan ben ik er voorstander van dat hij ook echt vertrekt."

   

  "Zelf heb ik er alle vertrouwen in. Het bestuur heeft me gekozen voor het parcours dat ik heb afgelegd."

   

  "Ik was niet de 18e keuze. Dat geeft me natuurlijk een gevoel van vertrouwen en sereniteit. Ik ben klaar om de uitdaging aan te gaan met de moeilijkheden die er zijn", aldus Mazzu.