Deceuninck-Quick Step laat Gilbert thuis voor Tour: "Lastige keuzes"

  Philippe Gilbert

  De Tour start dit jaar in Brussel, maar zonder Philippe Gilbert.

  Philippe Gilbert zal dit jaar niet aan zijn 10e Tour de France kunnen deelnemen. Deceuninck-Quick Step houdt de winnaar van Parijs-Roubaix thuis. Yves Lampaert en Dries Devenyns halen de selectie wel, die is gebouwd rond Alaphilippe, Mas en Viviani.

  Philippe Gilbert leek lang een zekerheid in de selectie van Deceuninck-Quick Step, maar uiteindelijk valt hij toch uit de boot. Uitgerekend nu de Tour de France in Brussel van start gaat.

   

  "We hebben zo'n sterke kern dat het moeilijk was om 8 renners te kiezen", zegt ploegleider Tom Steels. "Het is jammer dat mensen als Philippe Gilbert uit de boot vallen. Maar we zijn ervan overtuigd dat we een uitgebalanceerde ploeg hebben."

   

  De blikvanger van de selectie is Julian Alaphilippe, die vorig jaar 2 ritten en de bolletjestrui won. "Er zijn enkele ritten die hem moeten liggen en in dat soort etappes is hij een van de beste renners ter wereld. Met Julian ben je zeker dat hij ons zal verbazen."

   

  Voor de sprints kijken Steels en co naar Elia Viviani, die maar liefst 4 wagonnetjes in zijn trein krijgt: Yves Lampaert, maar ook de Denen Kasper Asgreen en Michael Mørkøv en laatste man Max Richeze. "Hij heeft bewezen dat hij ritten kan winnen in grote rondes, maar dit is wel zijn eerste Tour."

   

  Een andere debutant is Enric Mas, de kopman van Deceuninck-Quick Step voor het klassement. Hij wordt in de bergen bijgestaan door Devenyns. "In de Vuelta (waar hij 2e werd) toonde hij al dat hij 3 weken op topniveau kan rijden. Maar dit is de Tour, dit wordt een leerproces."

  Selectie van Deceuninck-Quick Step

  • Julian Alaphilippe (Fra)
  • Enric Mas (Spa)
  • Elia Viviani (Ita)
  • Dries Devenyns
  • Yves Lampaert
  • Kasper Asgreen (Den)
  • Max Richeze (Arg)
  • Michael Mørkøv (Den)