Na Kompany verlaat ook David Silva Manchester City: "Dit wordt mijn laatste jaar"

  Silva en Kompany

  David Silva en Vincent Kompany groeiden de voorbije jaren allebei uit tot clubiconen van Manchester City.

  Er lijkt een einde te komen aan een tijdperk bij Manchester City, want met Vincent Kompany en David Silva verdwijnen 2 boegbeelden die de club groot hebben gemaakt. In een interview heeft de 33-jarige Silva laten weten dat hij zijn laatste seizoen bij City aanvat.

  Na het vertrek van Vincent Kompany bleven bij Manchester City enkel Sergio Agüero en David Silva over van de ploeg die in 2012 kampioen werd, de start van een nieuw tijdperk in het Engelse voetbal.

   

  Maar ook voor David Silva is het nu stilaan tijd om een bladzijde om te slaan. 9 jaar geleden kwam hij over van Valencia en sindsdien won hij 4 titels en 2 bekers met City.  Zijn 10e seizoen zal ook zijn laatste worden.

   

  "Het is een mooi rond getal en daarna is de cirkel rond. City wou mij eerst een contract geven voor 2 seizoenen, maar ik heb voor slechts 1 jaar gekozen", zegt Silva. Of dat ook het einde van zijn carrière betekent, is niet duidelijk. "Maar ik kan me niet voorstellen dat ik ooit tégen City zou moeten spelen."

  David Silva

  "10 is een mooi rond getal", zegt David Silva.