Gazzetta-journalist: "Interesse van Inter in Lukaku is zeer concreet"

  Ruilt Romelu Lukaku Manchester United voor Inter?

  Ruilt Romelu Lukaku Manchester United voor Inter?

  In de Italiaanse pers wordt Romelu Lukaku al dagenlang gelinkt aan Inter. De Rode Duivel staat met stip bovenaan op het lijstje van de nieuwe coach Antonio Conte. "Conte en Lukaku liggen elkaar en een transfer is zeker niet onmogelijk", zegt Carlo Angioni, die Inter volgt voor La Gazzetta dello Sport.

  "Inter wil Romelu Lukaku écht", weet Carlo Angioni. "Antonio Conte wou hem destijds al bij Juventus en ook bij Chelsea, maar toen ging Lukaku naar Mourinho bij Manchester United. De interesse van Inter is zeer concreet, maar ze botsen voorlopig op de vraagprijs van United."

   

  "De Engelsen willen 80 à 85 miljoen euro vangen en dat bedrag is te hoog voor Inter. Ze praten nu met de makelaars van Lukaku om dat cijfer te doen zakken. Hij is die 80 miljoen wel waard voor Inter, maar het is te veel geld voor hen. Ze kunnen niet zoveel geld uitgeven aan één speler. Dan kom je in de problemen om nog andere spelers te kopen."

   

  "Als United de prijs laat zakken tot 60 à 65 miljoen euro kan er een akkoord uit de bus komen", denkt Angioni.  "Dan heeft Inter ook nog geld over om in andere spelers te investeren en dat is ook nodig, want het Inter van Conte wil fors veranderen. Veel spelers zullen vertrekken, mogelijk ook Nainggolan."

  Als United de prijs laat zakken tot 60 à 65 miljoen euro kan er een akkoord uit de bus komen.

  Carlo Angioni

  "Conte ligt Lukaku en vice versa"

  Is er voor Inter haast bij? "Neen, ze hebben geduld", zegt Carlo Angioni. "Ze beseffen dat het een lastige opdracht is. Het kan zijn dat Lukaku over enkele dagen de trainingen hervat bij Manchester United en dat ze daarna nog een akkoord vinden. Inter heeft geen haast. Een transfer is zeker niet onmogelijk."

   

  "Wie de sleutel in handen heeft? Lukaku zelf. Hij wil weg bij United en dat heeft hij duidelijk gemaakt. Bovendien heeft hij gezegd dat hij de Serie A wil uitproberen. Conte ligt hem en vice versa. Als hij benadrukt dat hij weg wil, kan dat de prijs doen zakken. United wil immers niet het risco lopen om met een speler te zitten die niet wil blijven."

   

  "Lukaku is echt het prototype dat Conte graag wil: iemand die de verdediging aan de praat houdt. De Serie A moet hem ook zeker liggen. Als je zo sterk bent, ben je dat in alle competities. Lukaku is krachtig, snel en maakt goals."

   

  Naast Lukaku azen de Milanezen ook nog op Roma-spits Edin Dzeko. "Als je twee zulke giganten pakt, met zoveel ervaring en goals op de teller, dan maak je een grote ploeg. De fans verlangen daar naar. Ze zullen Lukaku opwachten op de luchthaven als hij aankomt."

  Antonio Conte is de nieuwe coach van Inter.

  Antonio Conte is de nieuwe coach van Inter.

  "Conte wil Icardi niet meer"

  Inter heeft met Mauro Icardi al een spits van wereldniveau. "Maar Antonio Conte heeft gevraagd om hem te verkopen, want hij vreest dat de Argentijn voor te veel problemen zou zorgen in de kleedkamer. Dat risico wil hij niet lopen. Hij komt niet meer voor in het project van Conte en moet dus weg", vertelt Carlo Angioni.

   

  "Icardi verkopen wordt evenwel niet makkelijk. Je vindt niet zomaar een ploeg die het bedrag wil betalen dat Inter graag wil. Een jaar geleden was hij 100 miljoen euro waard. Als Inter vandaag nog 60 à 70 miljoen overhoudt, is dat een mirakel, zeker na het voorbije seizoen."

   

  "Of Icardi eerst weg moet? Over een weekje hervatten de trainingen bij Inter. Als hij dan nog niet verkocht is, zal Icardi gewoon niet meetrainen."

  Mauro Icardi

  Mauro Icardi

  "Ook Nainggolan is niet zeker van zijn plaats"

  Naast Mauro Icardi lijken ook de dagen van Radja Nainggolan in Milaan geteld, weet Carlo Angioni. "Hij is niet zeker van zijn plaats. Het is niet zo erg als met Icardi, maar ook hij houdt een risico in", klinkt het.

   

  "Conte is hard en streng, een trainer die voorbeeldig gedrag verlangt naast het veld. Nainggolan heeft niet geleefd als een prof. De kans bestaat dat hij weggaat."

   

  "Maar ook voor hem zal er een gepast bod moeten komen, want ze hebben 38 miljoen betaald vorig jaar. Inter kan Nainggolan niet voor veel minder verkopen, anders gaat de boekhouding in het rood."

  Radja Nainggolan

  Zien we Radja Nainggolan nog terug bij Inter?