Backaert mag zich weer in de kijker fietsen in Tour, Wanty selecteert 4 Belgen

  Backaert mag zich weer in het offensief storten.

  Backaert mag zich weer in het offensief storten.

  Wanty-Gobert is klaar met zijn huiswerk voor de Tour de France. Naast Aimé De Gendt en Xandro Meurisse kregen ook Frederik Backaert en Kevin Van Melsen goed nieuws van de Belgische formatie.

  Backaert klopt Vliegen voor laatste ticket

  Een week geleden gaf Wanty-Gobert al de namen van 5 Tour-renners prijs: kopman Guillaume Martin, de Noor Odd Eiking, de Italiaan Andrea Pasqualon en de Belgen Aimé De Gendt en Xandro Meurisse (beiden maken hun debuut in een grote ronde).

   

  Vandaag kregen nog 3 renners het verlossende nieuws te horen dat ze hun koffers mogen klaarzetten voor de Tour: de Fransman Yoann Offredo en onze landgenoten Frederik Backaert en Kevin Van Melsen.

   

  Voor Kevin Van Melsen (32) wordt de Tour zijn eerste optreden in een grote ronde.  Frederik Backaert raapte 2 jaar geleden al een pak publiciteit door bij zijn Tour-debuut verschillende keren mee te glippen in de vlucht van de dag. Vorig jaar greep Backaert naast een Tour-ticket. 

   

  "Voor de laatste plaats was het kiezen tussen Frederik Backaert en Loïc Vliegen, geen gemakkelijke beslissing", zegt algemeen manager Jean-François Bourlart. "We hebben uiteindelijk gekozen voor Backaert, omdat hij in het begin van het seizoen al regelmaat toonde in zijn prestaties. Backaert behoorde vorig jaar niet tot de selectie, een bericht dat hij begrepen heeft. Hij is goed blijven werken en wij belonen hem daar nu voor."

  De selectie van Wanty-Gobert