• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts hangt zijn naam op "Wall of Fame" Vlaams Wielercentrum

  Victor Campenaerts hangt zijn naam boven die van Bradley Wiggins.

  Victor Campenaerts hangt zijn naam boven die van Bradley Wiggins.

  Victor Campenaerts is dinsdag gehuldigd in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent. De Lotto-Soudal-renner mocht op de "Wall of Fame" zijn naam over die van Bradley Wiggins kleven als werelduurrecordhouder.

  "Een tijdlang geleden had ik het idee om een grote tabel te installeren met daarop alle records op de piste, zowel de Belgische records als de wereldrecords", zegt Koen Beeckman, voorzitter van de vzw Cycling Vlaams Wielercentrum.

   

  "De eerste jaren waren de verschillen tussen de linkerkolom, met onze landgenoten, en de rechterkolom, met de internationale sterren, immens groot. Maar gaandeweg werd de kloof telkens maar kleiner. En nu hebben we zelfs de naam van Victor Campenaerts op de rechterkant."

   

  "Het is mijn droom zoveel mogelijk Belgen op die rechterkolom te krijgen en het Europees en Belgisch kampioenschap voor beloften, dat van 9 tot 14 juli plaatsvindt in Gent, kan een nieuwe opstap zijn."

  Koen Beeckmans en Victor Campenaerts

  Koen Beeckman en Victor Campenaerts

  Campenaerts: "Wil de bordjes van Merckx laten hangen"

  Victor Campenaerts was trots zijn naam te mogen aanbrengen op het grote bord in het Vlaams Wielercentrum. "Mijn werelduurrecord heeft wel wat losgemaakt in eigen land", beseft Campenaerts.  "Velen hebben mij live gevolgd op televisie en leefden met mij mee. Ik ben trots op wat ik teweeggebracht heb.

   

  "Ik ben blij dat ik in Mexico in 60 minuten maar liefst 55,089 kilometer ver geraakte. Ik verbeterde dus ook het Belgisch record van Eddy Merckx van 25 oktober 1972 in Mexico. Maar Merckx legde dat traject af op een gewone fiets, geen echte tijdritfiets. Daarom ook en uit respect wil ik de bordjes met de naam en prestatie van Eddy Merkcx zeker laten hangen. Mijn bordjes komen daar net boven."

   

  Daarna nam Campenaerts de fiets waarmee hij het werelduurrecord verbeterde en ging trainen op de piste. Campenaerts start donderdag immers ook in het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Middelkerke. Hij verdedigt er zijn Belgische titel.

  Victor Campenaerts

  Victor Campenaerts