Uruguay finisht als groepswinnaar, Suarez eist penalty na hands van doelman

  Cavani en Suarez vieren de 1-0.

  Uruguay heeft zich in het rijtje van kwartfinalisten op de Copa America geschaard. Luis Suarez en zijn vrienden versloegen tweevoudig winnaar Chili met het kleinste verschil, waardoor Uruguay als groepswinnaar eindigt.

  Had het te maken met de 5e "verjaardag" van het incident op het WK in Brazilië, tijdens de match tussen Uruguay en Italië? Voor de ogen van de hele wereld zette Luis Suarez op 24 juni 2014 zijn tanden in de linkerschouder van de Italiaanse verdediger Chiellini.

   

  Vannacht onze tijd liet Suarez zich nog eens van zijn minst fraaie kant zien. Eerst kreeg hij - ongewild - de lachers op zijn hand toen hij Gabriel Arias omspeelde, maar de Chileense doelman het schot van Suarez op de valreep nog in hoekschop kon duwen.

   

  Suarez had dat niet zien aankomen en ging zijn beklag maken bij de scheidsrechter, wild gesticulerend voor hands. Pas toen Suarez goed en wel besefte dat hij zich onsterfelijk belachelijk maakte, legde hij zijn handen op zijn hoofd en verbeet hij in zijn eentje de deceptie van een gemiste kans.

   

  Wat later zoog Suarez opnieuw de aandacht naar zich toe toen hij de ref vroeg om de Chileen Gonzalo Jara van het veld te sturen, omdat Jara een man die verkleed als een kip het veld opgelopen was had doen struikelen.

   

  Gelukkig eindigde de wedstrijd voor Uruguay met een positieve noot. Edinson Cavani ontpopte zich tot redder van de natie door in de slotfase te scoren met een schitterende kopbal.

  Suarez wil penalty na hands van doelman:

  Jara werkt "kip" tegen de vlakte:

  De goal van Cavani:

  Samenstelling kwartfinales: