• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Degrendele: "Europese Spelen is goede test voor het EK in oktober"

  Degrendele komt vrijdag in actie.

  Degrendele komt vrijdag in actie.

  In Minsk is Nicky Degrendele vrijdag aan zet in de keirin. "Ik heb een goede trainingsperiode achter de rug in Aigle", blikt Degrendele vooruit. "Dankzij uren in de fitness ben ik ook sterker geworden."

  De tranen van Nicky Degrendele op het WK baanwielrennen begin maart staan op het netvlies gebrand van elke volger. Degrendele vernam toen 5 minuten voor de finale dat ze gediskwalificeerd was en haar wereldtitel niet mocht verdedigen.

   

  "2 weken na het WK ben ik weer naar Aigle getrokken", zegt Degrendele, die haar trainingsbasis heeft in de Zwitserse Alpen. "Ik heb daar eerst veel op de weg gereden, daarna weer meer op de piste."

   

  "In Aigle zat ik ook veel uren in de fitness, dus ik denk wel dat ik een stuk sterker ben geworden. In mijn discipline komt dat zeker van pas."   

   

  Op de Europese Spelen wil Degrendele zichzelf niet overladen met druk. "Vrijdag wil ik het beste van mezelf geven in de keirin, maar ik wil rijden zonder druk. Ik beschouw dit evenement ook een beetje als een goede test op het EK in oktober."

  Bekijk het interview met Nicky Degrendele

  Moreno De Pauw: "Mogen blij zijn als we met medaille naar huis gaan"