Belgische kajakkers worden 7e in finales op Europese Spelen: "Hoopgevend"

  De Belgische kajakkers hebben zich niet in de strijd voor de medailles kunnen mengen op de Europese Spelen in Minsk. Artuur Peters werd in de finale van de K1 1000 meter 7e en wat later eindigde zijn zus Hermien aan de zijde van Lize Broekx op dezelfde plaats in de finale van de K2 500 meter. Lize Broekx werd donderdag nog 7e op de 5.000 meter.

  Artuur Peters en de tandem Hermien Peters/Lize Broekx blikken allebei tevreden terug op hun finale. "Ik was al blij dat ik de A-finale gehaald had", zegt Artuur. "Vandaag kwam het er wel niet helemaal uit, maar we hadden ook niet naar deze wedstrijd gepiekt."

   

  "Ik zit in de opbouw naar het WK en dit was gewoon een wedstrijd om ervaring op te doen en te genieten. Op het WK moet ik top 5 halen om me te plaatsen voor de Spelen in Tokio. Dat wordt niet makkelijk."

   

  Een zelfde verhaal bij zus Hermien. "We hadden geen ideale voorbereiding - ik was geblesseerd - en we zijn toch nog 7e geworden. Dat is dus hoopgevend." "Het is de bevestiging dat we bij de top horen", zegt Lize Broekx. "We zijn op de goeie weg. Top 6 op het WK en dat olympische ticket zijn dus mogelijk."

  Lize Broekx is ook 7e op 5.000 meter

  Op de langste afstand, K1 5.000 meter, bleef Broekx de logica van het nummer 7 aanhouden. Ze had 26'06"078 nodig, ruim een minuut trager dan de Wit-Russische laureate Marina Litvintsjoek (24'52"258). Mee op het podium stonden de Hongaarse Bodonyi (24'53"003) en de Russin Petroesova (24"59'099). Er namen 19 kajaksters deel. Artuur Peters werd in de finale bij de mannen 13e.

  Resultaten van de Belgen in het kajakken

  Donderdag 27 juni
  K1 5000 meter Lize Broekx 7e in finale
  K1 5000 meter Artuur Peters 13e in finale
  Woensdag 26 juni
  K1 1000 meter Artuur Peters 7e in finale
  K2 500 meter Hermien Peters/Lize Broekx 7e in finale
  Dinsdag 25 juni
  K2 500 meter Hermien Peters/Lize Broekx naar finale
  K1 1.000 meter  Artuur Peters naar finale

  Bekijk de finale van de K1 1.000m met Peters

  Artuur Peters: "Tevreden met mijn 7e plaats"

  Bekijk de finale van de K2 500m met Peters/Broekx

  Lize Broekx en Hermien Peters: "Bevestiging dat we bij die top horen"