Jonge Spaanse coach volgt Makelélé op bij Eupen

  Beñat San José.

  Beñat San José is 39 jaar jong.

  Eupen heeft een vervanger gestrikt voor coach Claude Makelélé. De 39-jarige Spanjaard Beñat San José moet Eupen een zorgeloos seizoen bezorgen in 1A.

  Vorige week maakte Eupen bekend dat er een einde was gekomen aan het huwelijk met hoofdcoach Claude Makelélé. 

   

  De Waalse club wou een nieuwe wind laten waaien met een nieuwe coach. En dat wordt dus een Spaanse wind. 

   

  Nieuwbakken trainer Beñat San José (39) mag dan wel nog piepjong zijn, hij verdiende wel al zijn strepen in het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Op zijn erelijst als trainer staan onder meer 2 Boliviaanse titels (met Club Bolivar) en 1 Chileense titel (met Universidad Católica).

   

  "We zijn heel blij dat zo'n getalenteerd trainer als San José getekend heeft bij ons", meldt Eupen. "Zijn stokpaardje is individueel talent ontwikkelen op basis van een sterke teamspirit. We zijn er zeker van dat onze fans een reden hebben om uit te kijken naar een mooi seizoen met Eupen."

  Eupen lanceerde het nieuws op Twitter