FIFA start onderzoek naar Kameroen na wangedrag op het WK

  De speelsters van Kameroen gedroegen zich niet bijzonder sportief.

  De FIFA en de Afrikaanse voetbalfederatie overwegen disciplinaire maatregelen tegen Kameroen. De speelsters blonken in hun 1/8e finale op het WK tegen Engeland uit in onsportief gedrag. "Dit is niet alleen een smet op het vrouwenvoetbal van Afrika, maar op het gehele Afrikaanse voetbal."

  Het was geen fraai zicht gisteren tijdens Engeland-Kameroen. De vrouwen van Kameroen ontsnapten aan rood na een elleboogstoot en een spuugincident en ze gingen meermaals door het lint na enkele beslissingen van de scheidsrechter. Op een gegeven moment weigerden ze zelfs het spel te hervatten.

   

  "Hoewel we trots zijn op de deelname van Afrikaanse teams aan dit toernooi zijn er dingen gebeurd die niet kunnen", zegt Isha Johansen, voorzitter van de vrouwenafdeling van het Afrikaanse voetbal. 

   

  Ook de FIFA was niet opgezet met het gedrag van Kameroen. "Op dit moment onderzoeken we heel nadrukkelijk wat er is gebeurd", aldus een woordvoerder.

  Bekijk de samenvatting van de wedstrijd