Mallorca is na 6 jaar weer eersteklasser, Nadal viert mee

  " "

  De lokale toptennisser Rafael Nadal steunt zijn ploeg in het Iberostar Stadium in Mallorca.

  Real Mallorca is na een spannende playofffinale in de Segunda Division weer opgeklommen naar de eerste klasse in Spanje. Het versloeg thuis Deportivo La Coruna met 3-0 en zette zo het 2-0-verlies uit de heenmatch recht. In 2013 zakte Mallorca uit 1e, in 2017 zelfs uit 2e.   

  Door twee opeenvolgende promoties behoort de eilandploeg dus weer tot de Spaanse elite, waar het als laatste van het seizoen 2012-2013 was verdwenen.

   

  De opdracht van de ploeg die de lokale toptennisser Rafael Nadal tot zijn supportersschare mag rekenen - Nadal was in het stadion om het team aan te moedigen - was niet simpel.

   

  Maar na een uur hadden de Kroaat Ante Budimir en veteraan Salva Sevilla de twee tegengoals uitgewist. Acht minuten voor het einde zorgde aanvaller Abdon Prats voor het delirium bij de thuisfans. Na een lange run was zijn knappe trap met links van buiten de zestien goed voor de promotie. Het feest kon beginnen.

   

  Mallorca, waar Vicente Moreno in zijn 2 jaar coachschap 2 keer promoveerde, is de 3e stijger naar de Primera Division. Osasuna en Granada, de kampioen en vicekampioen van de Segunda Division, kregen een rechtstreeks ticket. 

   

  Mallorca won in 2003 de Copa del Rey en was in 1999 finalist van Europacup II.

  Feest in de kleedkamer:

  Feest in het stadion:

  Coach Vicente Moreno gaat de lucht in: