Marta preekt de passie: "Vrouwenvoetbal heeft jeugd nodig om te overleven"

  Marta wil de Braziliaanse meisjes inspireren.

  Voor de tweede keer op rij werden de Braziliaanse vrouwen in de 1/8e finales uitgeschakeld op het WK. Voor sterspeelster Marta (34) was het misschien wel haar laatste WK-avontuur. Ze deed een emotionele oproep aan de jeugd om de sport een kans te geven.

  Gastland Frankrijk stuurde Brazilië gisteren na verlengingen huiswaarts op het WK vrouwenvoetbal.  Voor ervaren rotten Marta (34), Cristiane (33) en Formiga (41), die bezig is aan haar 7e WK, zou het weleens hun laatste WK-optreden kunnen geweest zijn.

   

  Marta, die in Frankrijk haar 17e WK-doelpunt scoorde en zo Miroslav Klose onttroonde als topschutter, deed na de wedstrijd een emotionele oproep om Braziliaanse meisjes op een voetbalveld te krijgen. Ondanks de massale belangstelling voor hun WK-matchen in Brazilië (tot 27 miljoen kijkers), krijgen de vrouwen nog steeds maar een klein deel van de koek in vergelijking met de Seleção.

   

  "Je moet meer willen, meer trainen, meer zorg dragen voor jezelf. Je moet klaar zijn om 90 minuten en meer te spelen. Dat vraag ik aan de meisjes. Er zal niet voor altijd een Formiga of Marta of Christiane zijn. Het vrouwenvoetbal heeft jullie nodig om te overleven. Huil in het begin, opdat je op het einde kan lachen", klonk haar emotionele oproep.

  Bekijk hier de passionele oproep van Marta: