Weer wrakingsverzoek: Ook 3e voorzitter voldoet niet voor fans KVM

  De supporters van KV Mechelen.

  De fans van KV Mechelen hebben een wrakingsverzoek ingediend tegen Marc Boes. Het is al de 3e keer dat er bezwaar wordt ingediend tegen de BAS-voorzitter die de zaak zal behandelen. De kans wordt zo steeds groter dat er nog geen uitspraak zal zijn van het BAS bij de kalendervoorstelling van de Proximus League en Jupiler Pro League volgende week.

  Vandaag nog raakte bekend dat het Belgische Arbitragehof voor de Sport de zittingsdagen met pleidooien in de matchfixingzaak rond het duel tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren naar donderdag 27 juni en maandag 1 juli moest verplaatsen. De reden? Nieuwe voorzitter Marc Boes had nog wat tijd nodig om zich voor te bereiden op de zaak. 

   

  Maar de kans is groot dat Boes geen voorzitter mag blijven. De fans van KV Mechelen hebben een wrakingsverzoek ingediend.  Twee kantoorgenoten van Boes zijn aangesloten bij de Geschillencommissie Hoger Beroep. Bovendien zou Cyriel Coomans, ook kantoorgenoot van Boes, eind maart de beslissing hebben genomen om Herman Verbist opzij te schuiven en Frédéric Carpentier aan te stellen als voorzitter van de arbiters van het BAS. Boes zou nu moeten oordelen over die wissel, maar mag dat deontologisch gezien niet omdat zijn kantoorgenoot de voorzitter had aangesteld.

   

  Marc Boes was al de derde voorzitter die werd aangesteld. Eerst werd Herman Huygens, de voorzitter van de drie arbiters van het BAS, gewraakt door de supporters van KV Mechelen omdat hij in het verleden lid was van de Geschillencommissie. Zijn opvolger Philippe Verbiest werd op zijn beurt gewraakt door de verdediging van spelersmakelaar Walter Mortelmans. 

   

  Door het nieuwe wrakingsverzoek lijkt de zaak opnieuw vertraging op te lopen. "Het BAS heeft 7 dagen de tijd om over het wrakingsverzoek te oordelen. Boes kan ook vrijwillig een stap opzij zetten. Op de lijst met arbiters van het BAS staan er nog voldoende mensen die geen KBVB-signatuur hebben. Door het wrakingsverzoek kan Boes donderdag niet zetelen als voorzitter."

   

  De kans wordt dus steeds groter dat er komende week maandag nog geen uitspraak zal zijn van het BAS bij de kalendervoorstelling van de Proximus League en Jupiler Pro League. Zonder definitieve uitspraak weet de kalendermanager niet welke teams hij in 1A of 1B moet indelen.