"Elfstedenronde kan opstap naar andere carrière zijn voor Tim Merlier"

  Tim Merlier

  Tim Merlier liet iedereen zijn achterwiel zien in de Elfstedenronde.

  Is Tim Merlier de volgende veldrijder die hoge ogen zal gooien op de weg? Zijn sprint in de Elfstedenronde maakte alvast indruk op José De Cauwer.

  Tim Merlier legde gisteren in de Elfstedenronde in Brugge Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen over de knie in de sprint.  Renaat Schotte en José De Cauwer, ons commentaarduo, waren onder de indruk van de sprint van de veldrijder.

   

  Moet Merlier in navolging van Wout van Aert en Mathieu van der Poel ook denken aan een wegcarrière? "Je moet je dan afvragen met wat kun je het meeste geld verdienen in de toekomst", zegt De Cauwer. "In het veldrijden heb je telkens de mogelijkheid om startgeld binnen te rijven."

   

  "Misschien is er door Van Aert en Van der Poel minder geld over voor een type-renner zoals Merlier. En dan kan het misschien zijn dat een WorldTour-ploeg op de proppen komt. Deze zege in de Elfstedenronde nemen ze hem nooit meer af en het zou wel eens een opstap naar een andere carrière kunnen zijn."

  Zelf heeft Merlier niet meteen plannen om over te stappen van het veld naar de weg.  "Ik amuseer me op deze manier en kan koersen winnen door mijn intervaltrainingen in de winter en in het veld", zei hij meteen na de race. Merlier staat als sprinter wel op de shortlist van bondscoach Rik Verbrugghe voor het EK. 

  Bekijk de sprint van Merlier in de Elfstedenronde