• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jarige Messi: "Vanaf nu begint er een andere Copa"

  Lionel Messi kan vandaag zijn 32e verjaardag in alle sereniteit vieren. Door zelf Qatar met 2-0 te verslaan én dankzij de zege van Colombia tegen Paraguay is Argentinië zeker van een ticket voor de kwartfinales. Na een matige toernooistart rekent Messi op een boost voor de rest van het toernooi.

  Argentinië begon met een pijnlijke nederlaag (tegen Colombia) en een gelukkig gelijkspel (tegen Paraguay) aan het Zuid-Amerikaanse landenkampioenschap. Na een mislukt WK mikken Messi en co. op eerherstel, de laatste keer dat Argentinië de Copa won, dateert ook al van 1993.

   

  Argentinië won tegen de Aziatische kampioen met een vroege goal van Martinez en een late van Agüero. In de kwartfinale wacht vrijdag Venezuela. "Het is moeilijk om te spelen met de plicht om te winnen en de vrees van de uitschakeling, maar we deden wat we moesten doen. We speelden een goeie wedstrijd en we wonnen", liet Messi in de mixed zone optekenen. 

   

  "Dat was belangrijk. We hadden zo'n match nodig om aan vertrouwen en kalmte te winnen. Het team groeit met elke match die we spelen. Vanaf nu begint er een andere Copa."  

   

  Al bleven veel Argentijnse toppers ver onder hun niveau van hun club, ze creëerden wel een pak kansen (17 schoten op doel). Achteraan zal Messi evenwel ook gezien hebben dat het nog niet helemaal snor zit. Vooraan draaide het beter, coach Scaloni gaf Agüero weer de voorkeur en zette de City-spits naast Martinez, met Messi in steun. De 2 diepste spitsen bedankten met elk een goal.

   

  Toch blijven er twijfels bij de neutrale waarnemers, zo ook bij de Nederlandse topscout Piet de Visser: "Messi zelf is fenomenaal, maar Argentinië zal volgens mij de eindzege niet pakken. Zijn team is te matig."

  Felicitaties voor Messi:

  Barcelona heeft meerdere cadeautjes: