• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts: "Teleurstelling als ik BK tijdrijden niet win"

  Campenaerts is de regerende Europese en Belgische kampioen tijdrijden.

  Campenaerts is de regerende Europese en Belgische kampioen tijdrijden.

  Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) jaagt donderdag op zijn 3e Belgische tijdrittitel bij de profs. "Ook als ik geklopt word door een ploegmaat zal ik teleurgesteld zijn", blikt de werelduurrecordhouder vooruit.

  Campenaerts: "De wind zal een bepalende rol spelen"

  Middelkerke vormt donderdag het strijdtoneel voor een boeiend BK tijdrijden. Victor Campenaerts heeft maar 1 missie: zijn tijdrittitel verlengen.

   

  “Ik heb het parcours zelf nog niet gereden, maar performance manager Kevin De Weert is alvast gaan verkennen", zegt Campenaerts. "Het ziet er een biljartvlak profiel uit en op technisch vlak zeker niet te moeilijk."

   

  "Middelkerke ligt aan de zee, dus de wind zal wel een bepalende rol spelen. Vorig jaar ging het parcours meer op en af en kregen we een slecht wegdek voorgeschoteld (in Anzegem). Dit jaar ligt het asfalt er beter bij en dat maakt het een stuk aangenamer om te rijden.”

   

  "Dat ik de te kloppen man ben, brengt zeker druk met zich mee. Als ik het Belgisch kampioenschap tijdrijden niet win, zou er teleurstelling heersen. Als ik win, zou ik alleen maar bevestigen en zeker niet verrassen."

   

  "Maar als je het werelduurrecord kan verbeteren voor de ogen van 650.000 Vlamingen, denk ik niet dat ik slecht presteer onder druk.”

  "Van Aert is misschien wel mijn grootste concurrent"

  In de vorige edities moest Campenaerts vooral afrekenen met Yves Lampaert en Thomas De Gendt. Dit jaar komt een vloot extra concurrenten aan de start in Middelkerke.

   

  "Wout van Aert is misschien wel mijn grootste concurrent als je zijn prestatie in het Critérium du Dauphiné bekijkt", zegt Campenaerts. "Daarnaast is ook Evenepoel in bloedvorm."

   

  "Maar er zijn ook sterke renners binnen de Lotto-Soudal-ploeg. Thomas De Gendt zette scherpe tijden neer in de tijdritten van de Giro en Tim Wellens won de tijdrit in de Ronde van België.”

   

  “Ik ga naar het Belgisch kampioenschap tijdrijden om te winnen. Mocht ik geklopt worden door iemand van het team, dan zal ik teleurgesteld zijn. Maar liever door een ploeggenoot dan door een andere renner, al zal de persoonlijke teleurstelling wel even groot blijven. Uiteraard hoop ik dat de Belgische kampioenentrui binnen de ploeg blijft.”