Benitez verlengt zijn aflopende contract bij Newcastle niet

  Benitez nam in maart 2016 over bij Newcastle.

  Rafa Benitez zal komend seizoen niet langer langs de zijlijn staan bij Newcastle United. Het contract van de Spaanse trainer liep af en werd niet verlengd. "We zijn er niet in geslaagd een nieuwe overeenkomst te vinden. Jammer", laat de Premier League-club weten.

  Benitez werd in maart 2016 voorgesteld bij Newcastle als opvolger van Steve McLaren. De club stond op dat moment al op een degradatieplaats en de Spanjaard kon het tij niet meer op tijd keren. Maar het daaropvolgende seizoen promoveerde hij meteen weer naar de Premier League. De voorbije 2 seizoenen parkeerde hij Newcastle telkens in de middenmoot.

   

  Het contract van de 59-jarige coach liep af en er werd uiteindelijk geen nieuwe overeenkomst gevonden. De Spanjaard stuurde zelf aan op een vertrek, zo laat de club uitschijnen. "Teleurgesteld moeten we melden dat Rafael Benitez de club zal verlaten. We hebben gedurende een lange periode hard gewerkt aan een contractverlenging, maar we zijn er niet in geslaagd een overeenkomst te vinden met Benitez." Wie Benitez zal opvolgen, is nog niet duidelijk.

   

  Benitez werkte in de Premier League eerder voor Liverpool (2004-2010) en Chelsea (2012-2013) en was ook nog coach van Dries Mertens bij Napoli (2013-2015). Nadien was hij een half seizoen aan de slag als coach bij Real Madrid.