• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jaumin gaat opnieuw aan de slag als coach in Nederland

  Jean-Marc Jaumin was werkloos sinds zijn vertrek bij Aalstar.

  Jean-Marc Jaumin was werkloos sinds zijn vertrek bij Aalstar.

  Jean-Marc Jaumin heeft een nieuwe job gevonden. De 49-jarige Belg gaat aan de slag als coach van de Nederlandse eersteklasser Den Bosch. Voor Jaumin is het niet zijn eerste opdracht in Nederland.

  Jean-Marc Jaumin was tot maart aan de slag als coach bij Aalstar, waar de samenwerking werd stopgezet door de tegenvallende resultaten. Nu heeft hij met Den Bosch, de nummer 3 in Nederland, een nieuwe werkgever gevonden. Bij de New Heroes volgt hij Ivica Skelin op.

   

  "Jean-Marc voldoet voor ons aan alle vooropgestelde criteria", klinkt het bij de club. "Als speler speelde hij in binnen- en buitenland op hoog niveau en als coach heeft hij zich stap voor stap ontwikkeld."

   

  "In de gesprekken zijn we onder de indruk geraakt van zijn bevlogenheid en zijn aandacht voor de ontwikkeling van spelers. Hij staat voor modern basketbal dat past bij deze tijd. Jean-Marc staat al jaren op de schaduwlijst in Den Bosch, we volgden hem intensief, dus deze keuze komt niet uit de lucht vallen."

   

  "Ik voel aan alles dat hier aan een stevig topsportklimaat gebouwd wordt", zegt Jaumin, die in het verleden al coach was van Den Helder in Nederland. "De intentie is om meerdere seizoenen te bouwen. Samen zullen we proberen iets moois neer te zetten. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan."