• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgische acrogymnasten pakken ook goud in de allroundfinale

  Talia De Troyer, Charlotte Van Royen en Britt Vanderdonckt

  De Belgische acrogymnasten oogsten de ene medaille na de andere.

  Acrogymnasten Talia De Troyer, Charlotte Van Royen en Britt Vanderdonckt hebben een zeer vruchtbaar weekend op de Europese Spelen in Minsk achter de rug. Na het goud en zilver van gisteren viel vandaag weer een gouden medaille uit de lucht.

  Na goud op de dynamische oefening en zilver in de balansoefening gisteren tekende het Belgische trio vandaag dus voor een derde medaille. 

   

  Talia De Troyer, Britt Vanderdonckt en Charlotte Van Royen hadden nochtans een vermoeiende dag achter de rug, want de dopingcontrole in Minsk duurde gisterenavond iets langer dan gepland.

   

  Maar het Belgische trio was vandaag gewoon op de afspraak en kaapte het goud weg in de allroundfinale met een score van 29.960 punten. Met die score hielden ze Portugal (29.110) en Wit-Rusland (29.060) achter zich.

   

  Vier jaar geleden in Bakoe waren de acrogymnasten goed voor zes (3x goud en 3x zilver) van de elf Belgische medailles op de eerste editie van de Europese Spelen. Momenteel staat de Belgische teller in Minsk op vier. Judoka Jorre Verstraeten is voorlopig "de vreemde eend in de bijt". 

  "Bewezen dat we de beste ploeg waren"

  "Dit is een droom die werkelijkheid geworden is", reageert Talia De Troyer. "Dit is voor ons de eerste keer op zo'n grote wedstrijd. We hadden hoge verwachtingen, maar alles is hier anders. Dat speelt wel in je hoofd. Het geeft geen stress, wel nieuwsgierigheid."

   

  De Belgische meisjes openden gisteren met zilver. "We hadden liever goud gehad. We dachten dat het goud binnen was, maar het was zilver. Bij de andere onderdelen hebben we dan bewezen dat we de beste ploeg waren."