• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Merlier verrast Jakobsen in Brugge met een straffe en lange sprint

  Bingo voor Tim Merlier.

  Tim Merlier (Corendon-Circus) heeft de Elfstedenronde (1.1) gewonnen. Onze landgenoot was de snelste in een massasprint. Merlier zette van ver aan en verraste Jan en alleman met een zeer lange sprint. Topfavoriet Fabio Jakobsen werd 2e, Jasper Philipsen 3e.

  Veldrijder Tim Merlier sprint verrassend naar winst in de Elfstedenronde

  Erg krachtige aanzet van Merlier

  De zegehonger van Deceuninck-Quick Step was nog niet gestild en de blauwe brigade wilde Fabio Jakobsen naar een 42e seizoenszege piloteren. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar, maar in de laatste rechte lijn stak Tim Merlier een stokje voor het feestje.

   

  Zdenek Stybar was de loods van Jakobsen, maar Tim Merlier trok zijn motor vanuit 7e stelling erg vroeg in gang. Merlier had veel meer snelheid en viel niet stil.

   

  De 26-jarige Merlier, nog maar net aan de slag bij het team van Mathieu van der Poel, gaf Jakobsen en co het nakijken en is meer dan een stevige outsider voor het BK van volgende zondag in Gent.

  Uitslag Elfstedenronde (1.1):
  1. Tim Merlier 199 km in
  2. Fabio Jakobsen (Ned) z.t.
  3. Jasper Philipsen  
  4. Timothy Dupont  
  5. Baptiste Planckaert  
  6. Nacer Bouhanni (Fra)  
  7. Piotr Havik (Ned)  
  8. Geoffrey Soupe (Fra)  
  9. Jesper Asselman (Ned)  
  10. Otto Vergaerde  

  Winnaar Merlier: "Het BK? Ik ben zeker geen topfavoriet"

  • Tim Merlier (1e): "Ik dacht dat ik iets te ver zat. Een renner voor mij liet het gat vallen en ik moest naar zijn wiel sprinten. Ik dacht: nu heb ik die snelheid, die moet ik aanhouden tot aan de finish. Ik denk dat ik hen verras met mijn snelheid en dat ik daardoor de koers win. Of ik me meer op de weg moet focussen? Ik amuseer me op deze manier en kan koersen winnen door intervaltrainingen in de winter en in het veld. Het BK van zondag? Ik zit er wel mee in mijn hoofd, maar er zijn nog andere renners met een grotere motor en een groter palmares. Ik hoop dat ik kan verrassen, maar ik ben geen topfavoriet."
  • Fabio Jakobsen (2e): "Tim was vandaag sneller dan ik. De lead-out was goed, maar ik was niet goed genoeg. Ik vertrok misschien net te laat en Tim had meer snelheid. Je moet timen en we zijn geen machines. En Tim is gewoon een hele goeie sprinter, zeker in deze koersen. Dan moet ik eigenlijk tevreden zijn met de 2e plek, maar dat ben ik niet helemaal."
  • Jasper Philipsen (3e): "Ik denk dat we ons laten verrassen, maar Tim kwam fors aan en dan ben je de verdiende winnaar. Toen Tim passeerde, zetten wij net aan. Wij moeten dan nog versnellen en de finish kwam dichtbij. Maar als je terugkomt met zo'n snelheid, dan heb je de beste sprint."

  Merlier: "Denk dat ik ze verras met mijn snelheid"

  Jakobsen: "Waar ging het mis? Tim was vandaag gewoon sneller"

  Philipsen: "Hebben ons laten verrassen door Tim"