Ga naar de inhoud

Engelse bondscoach Neville is snoeihard voor Kameroen: "Ik ben beschaamd"

 ma 24 juni 2019 11:09
Phil Neville.

Op het WK voetbal voor vrouwen heeft Kameroen zich van zijn slechtste kant laten zien. Kameroen verloor na een tumultueuze achtste finale van Engeland met 3-0. Engels bondscoach Phil Neville liet na het bedroevende schouwspel geen spaander heel van de tegenstander. 

Kameroen maakte het wel erg bont tegen Engeland. De viriele tegenstander van de Engelse vrouwen ontsnapte aan rood na een elleboogstoot en een spuugincident en ging meermaals door het lint na enkele beslissingen van de scheidsrechter. Zo dreigde Kameroen er zelfs even mee om het veld te verlaten.

 

Op zijn persbabbel trok Phil Neville fel van leer. "Ik ben naar dit WK gekomen om te winnen, maar ook om het vrouwenvoetbal in een positief daglicht te plaatsen. Ik ben beschaamd over wat ik in deze match gezien heb", begon de Engelse bondscoach.

 

"Het stemt me triest dat miljoenen mensen dit soort gedrag gezien hebben. Dit had ik zelf nog nooit gezien op een voetbalveld. Ik schaam me echt voor het gedrag van de tegenstander en mijn speelsters konden het zelf ook niet waarderen. Ik hoop dat dit een geïsoleerd incident is."

 

"Ik zag de emoties bij de speelsters van Kameroen en ik ben ervan overtuigd dat zij ook zelf hun gedrag betreuren. Ik ben hier niet om een land te bekritiseren, maar om een situatie te veroordelen die slecht is voor het voetbal."

 

"Ik kan niet zeggen dat ik ervan genoten heb en dat ik blij ben dat we bij de laatste 8 staan. Jonge meisjes zien deze beelden en dat is niet goed. Het plaatje is groter. Je moet je op een bepaalde manier gedragen en mijn speelsters hebben dat gedaan. Daar ben ik trots op."

 

"Als mijn speelsters zich zo gedragen zouden hebben, dan zouden ze nooit meer spelen voor Engeland. Ik vind het echt jammer voor de scheidsrechter, want de beslissingen waren correct. En de regels zijn gewoon de regels."

 

"Ik heb respect voor Kameroen, maar Engeland was gewoon sterker. De ploeg met de grootste bescheidenheid, klasse en kwaliteit heeft gewonnen."

Het spuwincident:

Spelen of niet? Overleg bij Kameroen, nadat VAR de 2-0 goedgekeurd had

Nog meer frustraties bij Kameroen, nadat VAR een goal afgekeurd had

Frustraties nemen de bovenhand bij Kameroen:

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd:

De reactie van Neville na de match:

Engeland
einde
3-0
Kameroen
  1. 4' - Geel - Yvonne Leuko
  2. 14' - Doelpunt - Steph Houghton (1 - 0)
  3. 45+4' - Doelpunt - Ellen White (2 - 0)
  1. 15:05 - Doelpunt - Alex Greenwood (3 - 0)
  2. 15:05 - Verv. Michaela Abam door Ninon Abena
  3. 15:05 - Verv. Jill Scott door Lucy Staniforth
  4. 53' - Verv. Gaëlle Enganamouit door Alexandra Takounda
  5. 64' - Verv. Augustine Ejangue door Ysis Sonkeng
  6. 64' - Verv. Ellen White door Jodie Taylor
  7. 84' - Verv. Nikita Parris door Leah Williamson
  8. 90+10' - Geel - Alexandra Takounda
FIFA Vrouwen Wereldkampioenschap - speeldag 1 - 23/06/19 - 17:30
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
15:05
Alex Greenwood
15:05
Alex Greenwood
3 - 0
14'
Steph Houghton
14'
Steph Houghton
1 - 0
45+4'
Ellen White
45+4'
Ellen White
2 - 0