Benoot: "Ik had nooit gedacht 4e te kunnen eindigen in Zwitserland"

  Tiesj Benoot.

  Tiesj Benoot voelde zich in zijn sas in de Zwitserse bergen.

  Tiesj Benoot (25) staat er weer na een voorjaar dat werd afgesloten met een zware val in Parijs-Roubaix. Benoot klauterde naar een 4e plek in de eindstand in de Ronde van Zwitserland, op 8 seconden van het podium. "Een ritzege is en blijft de ambitie tijdens de Ronde van Frankrijk", blikt hij al vooruit naar het volgende doel.

  Tiesj Benoot eindigde in de zware slotrit 7e en hield zijn 4e stek in het eindklassement vast. "Ik wilde nog een gooi doen naar het podium, maar de benen moeten in zo'n lastige etappe spreken. Uiteindelijk was het behoud van de 4e plaats het hoogst haalbare", legt de kopman van Lotto-Soudal uit.

   

  "Uiteraard ben ik zeer tevreden met mijn prestaties in Zwitserland. Vooraf had ik nooit gedacht om hier als 4e te kunnen eindigen. Met het gevoel dat ik tijdens mijn laatste stageweek op de Sierra Nevada had, hoopte ik op een plaats in de top 10."

   

  "Na 2 maanden zonder competitie is het altijd afwachten. Ik eindig op 8 seconden van de 3e plaats. Dat is jammer, maar ik heb uiteindelijk ook maar 1 seconde op de renner achter mij."

   

  Benoot heeft zijn vertrouwen richting het BK en de Tour duidelijk opgekrikt. "Het is leuk dat de goeie conditie bevestigd wordt met een knap resultaat."

   

  "Een ritzege is en blijft de ambitie tijdens de Ronde van Frankrijk. Een grote ronde is nog iets anders dan een rittenkoers van een week. Die doelstelling hoeven we volgens mij dus niet aan te passen."