• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dries Vanthoor klopt zijn oudere broer Laurens in 24 Uur van Nürburgring

  Dries Vanthoor

  Dries Vanthoor rijdt een foutloze race met zijn Audi R8.

  Een week na de 24 Uur van Le Mans hebben de uithoudingscoureurs opnieuw een mythische race gereden: de 24 Uur van de Nürburgring. Dries Vanthoor won samen met Frédéric Vervisch en twee Duitsers in een Audi R8 LMS. Broer Laurens Vanthoor finishte met een Porsche 911 GT3 R als tweede in het Duitse Eifelgebergte.

  Laurens Vanthoor won in 2015 met een Audi. Dit jaar kon hij dat kunstje herhalen met Porsche, maar in het slot kreeg zijn team een tijdstraf van ruim 5 minuten wegens overdreven snelheid onder de gele vlag.

   

  Daardoor snoepte zijn jongere broer Dries de eerste plaats af. Samen met Frédéric Vervisch en de Duitsers Frank Stippler en Pierre Kaffer reed hij de perfecte race op het circuit van meer dan 20 kilometer.

   

  Stoffel Vandoorne, 3e in Le Mans, stond niet aan de start op de Nürburgring. Hij werkte dit weekend de Formule E-race in Zwitserland af.