• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dalian Yifang schorst Carrasco, die stevig uithaalt naar zijn werkgever

  Hoe lang draagt Yannick Carrasco nog het truitje van Dalian Yifang?

  Hoe lang draagt Yannick Carrasco nog het truitje van Dalian Yifang?

  Het zit er bovenarms op tussen Yannick Carrasco en zijn Chinese werkgever Dalian Yifang. De club heeft de Rode Duivel geschorst, maar Carrasco zelf is scherp op Twitter. "Een onbegrijpelijke houding", schrijft de 25-jarige Belg.

  Yannick Carrasco keerde onlangs "buiten zijn wil om" te laat terug bij Dalian Yifang, waardoor hij de wedstrijd tegen Hebei miste. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de club, die de Rode Duivel een schorsing oplegde. Carrasco moest ook binnen de 3 dagen zijn excuses aanbieden. Bovendien verwijt Dalian dat de Belg passief traint.

   

  Carrasco reageert als door een wesp gestoken op Twitter. "De houding van enkele clubleiders en ploegmaats naar mij toe is onbegrijpelijk, gezien mijn toewijding en prestaties tot nu toe. De ploeg heeft mij nodig en ik wil het team ook helpen. Dit probleem moet opgelost worden", klinkt het.

  Doelman die Carrasco bekritiseerde ook aan de kant

  Yannick Carrasco is overigens niet de enige Dalian-speler die op het strafbankje moet zitten, want doelman Yu Ziqian is ook geschorst. Hij had op Chinese sociale media de attitude van Carrasco flink bekritiseerd.

   

  Het is geen geheim dat Carrasco aanstuurt op een vertrek uit China. Tijdens de recente internationale break vertelde hij aan de pers dat hij wil terugkeren naar Europa. "In januari had ik al een akkoord met een Europese club", vertelde de flankaanvaller toen.