• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wallays reageert met twee middenvingers op slapstick in ZLM Tour

  Jelle Wallays.

  De ontknoping van de 4e dag in de ZLM Tour had veel weg van een slechte komedie. De veiligheid kon op het lokale rondje niet gegarandeerd worden, waardoor de etappe dan maar doodleuk een rondje vroeger dan gepland afgevlagd werd. Het ongenoegen bij de renners was groot en dat liet Jelle Wallays duidelijk blijken. 

  Chaos troef in de ZLM Tour, waar de zaterdagse drukte in en om Landgraaf de organisatie duidelijk had verrast. Er waren te veel auto's op het circuit, waardoor de finish een rondje vroeger dan oorspronkelijk doorgegeven werd "getrokken".

   

  Jumbo-Visma, met ritwinnaar Amund Grøndahl Jansen, liet het niet aan zijn hart komen, maar bij de andere teams was er minder begrip voor het bedroevende schouwspel. Vooral de laattijdige communicatie over de aanpassing van de finale was een doorn in het oog. 

   

  De Lotto-tandem Jasper De Buyst/Jelle Wallays streed mee om de dagzege, maar kon het zegegebaar niet maken. De Buyst fulmineerde op Twitter, Wallays gesticuleerde aan de finish. Wallays werd uiteindelijk 6e, De Buyst 8e.

  De aankomst (met het handgebaar van Wallays):

  De tweet van De Buyst kort na de finish: