VIDEO: Jamaicaanse sprintkoninginnen zorgen voor vuurwerk met ex aequo

  Elaine Thompson en Shelly-Ann Fraser-Pryce snelden naar een toptijd van 10"73.

  Olympisch kampioene Elaine Thompson heeft Shelly-Ann Fraser-Pryce nipt geklopt op de 100m sprint op de Jamaicaanse kampioenschappen, al was er een fotofinish nodig om de winnares aan te duiden. Ze klokten allebei de beste wereldjaarprestatie van 10"73.

  De Jamaicaanse sprintkoninginnen Thompson en Fraser-Pryce zijn goed voor acht olympische- en wereldtitels. De 100m sprint van het nationale kampioenschap was dan ook het hoogtepunt van de avond, zeker omdat er ook WK-tickets aan de finish lagen. En de twee tenoren stelden niet teleur.

   

  Thompson verlengde haar nationale titel met een beste wereldjaarprestatie van 10"73, maar ook tweevoudig olympisch kampioene Fraser-Pryce klokte dezelfde tijd. Voor het eerst duiken twee vrouwen in één wedstrijd onder de magische grens van 10"75.

   

  Voor Thompson, die in 2018 voortdurend in de lappenmand lag, was het een stevige opsteker. "Als je ziet dat mijn snelste tijd vorig jaar 10"93 was, is dit een enorme vertrouwensboost", zei ze met het oog op het WK in september.

   

  De amper 17-jarige Briana Williams snelde in het zog van de twee kampioenen naar 10"94, een nationaal jeugdrecord. Ze boekte zo een WK-ticket met de Jamaicaanse aflossingsploeg.

  Bekijk hier de spannende sprint: