• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sosa houdt Valverde in bedwang en juicht eerste keer in Ineos-shirt

  Sosa troeft Valverde af.

  Ivan Sosa (21) heeft zijn eerste overwinning geboekt voor zijn werkgever Ineos. Het Colombiaanse klimtalent won de koninginnenrit in de Route d'Occitanie. Leider Alejandro Valverde strandde in het wiel van de Colombiaan. 

  Ivan Sosa werd afgelopen winter door Sky/Ineos weggeplukt bij Androni, maar de Colombiaanse berggeit kon in zijn eerste maanden voor zijn nieuwe ploeg niet echt overtuigen. Ook de Ronde van Italië werd een tegenvaller, met een anonieme 44e plaats in het eindklassement.

   

  Maar Sosa heeft zijn beste benen intussen gevonden en kon die op Franse bodem etaleren. In de zware bergrit van de Route d'Occitanie, met onder meer 3 cols van 1e categorie, was Sosa een tikkeltje sneller dan Alejandro Valverde, die wel leider blijft. De Franse rittenkoers eindigt morgen, maar het zware klimwerk is achter de rug. 

  Uitslag rit 3:
  1. Ivan Sosa (Col) 173 km in 4u54'47"
  2. Alejandro Valverde (Spa) z.t.
  3. Rigoberto Uran (Col) op 3"
  4. Oscar Rodriguez (Spa) 19"
  5. Joe Dombrowski (VS) 24"
  6. Tony Gallopin (Fra) z.t.
  7. Eddie Dunbar (Ier) 35"
  8. Giovanni Carboni (Ita) 40"
  9. Valentin Madouas (Fra) 1'24"
  10. Nans Peters (Fra) 1'31"
  Stand na rit 3:
  1. Alejandro Valverde (Spa) in 14u28'45"
  2. Ivan Sosa (Col) op 8"
  3. Rigoberto Uran (Col) 17"
  4. Tony Gallopin (Fra) 42"
  5. Eddie Dunbar (Ier) 45"
  6. Giovanni Carboni (Ita) 1'30"
  7. Joe Dombrowski (VS) 1'48"
  8. Pavel Sivakov (Rus) 2'26"
  9. Nans Peters (Fra) 2'32"
  10. Oscar Rodriguez (Spa) 2'42"