• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Alexis Sanchez loodst Chili naar kwartfinales op Copa America

  Alexis Sanchez viert zijn doelpunt tegen Ecuador.

  Alexis Sanchez viert zijn doelpunt tegen Ecuador.

  Op de Copa America heeft Chili zich geplaatst voor de kwartfinales. Met een zege tegen Ecuador zijn de Chilenen na 2 groepswedstrijden al zeker van de volgende ronde.

  Chili had in zijn eerste groepswedstrijd Japan overklast (4-0), maar Ecuador bleek een taaiere brok voor Alexis Sanchez en co. De Chilenen kwamen wel vroeg op voorsprong dankzij Jose Fuenzalida, die al na 8 minuten de 1-0 op het bord zette.

   

  Halfweg de 1e helft hing Ecuador de bordjes weer gelijk. De Chileense doelman legde Mendez neer in de zestien en Enner Valencia faalde niet vanaf de stip.

   

  Alexis Sanchez, die ondanks een enkelblessure voor de rust toch bleef staan, trok Chili in de 2e helft over de streep. De aanvaller van Manchester United mikte een voorzet in één tijd tegen het net: 2-1. Die score stond ook na 90 minuten op het bord, waardoor Chili al zeker is van een plek bij de laatste 8.

   

  De Chileense bondscoach Reinaldo Rueda hoopt dat de blessure van Sanchez meevalt. "Het is de andere voet dan de enkelblessure waarvan hij in mei last had. De dokters hebben hem tijdens de rust onderzocht en zeiden dat hij kon voortspelen. Hij heeft veel ijs gelegd en een pijnstiller genomen. Hopelijk is het niet te ernstig", aldus Rueda.