• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Acrogymnasten bezorgen België meteen goud en zilver op Europese Spelen

  België is met een gouden trio aanwezig in Minsk.

  Acrogymnasten Talia De Troyer, Charlotte Van Royen en Britt Vanderdonckt hebben uitstekend gepresteerd op de Europese Spelen in Minsk. Het trio opende met zilver in de balansoefening, daarna deden ze nog beter met goud in de tempo-oefening.

  In de balansoefening kregen Talia De Troyer, Charlotte Van Royen en Britt Vanderdonckt van de jury een score van 29.230, net niet voldoende om met goud op het podium te blinken. De Wit-Russen lieten het thuispubliek jubelen met de beste prestatie (29.520). Het brons ging naar Portugal. 

   

  Later op de dag kregen De Troyer, Vanderdonckt en Van Royen wel de hoogste score achter hun naam (28.830). Hun tempo-oefening was goed voor goud. Het zilver ging naar Portugal, het brons naar Wit-Rusland.

   

  Morgen kunnen de Belgische acrogymnasten nog een keer scoren. Dan staat de allroundfinale op het programma in de hoofdstad van Wit-Rusland.

  Vier jaar geleden presteerde België ook al sterk in de acrogymnastiek (geen olympische discipline). In Bakoe waren het trio Kaat Dumarey, Julie Van Gelder en Ineke Van Schoor en het duo Yana Vastavel en Solano Cassamajor goed voor 6 (3x goud en 3x zilver) van de 11 Belgische medailles op de eerste editie van de Europese Spelen.