• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Onwaarschijnlijke ontknoping op WK vrouwen: VAR, tranen en vruchteloze remontada

  Het niveau op het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk is niet altijd hoogstaand, maar de spanning maakt veel goed. Vooral de strijd om bij de 4 beste derdes te horen had alles: vruchteloze remontada, tranen en de VAR.

  Schotland geeft het weg, vruchteloze remontada Argentinië

  Schotland lijkt bij 3-0 zeker van een ticket voor de volgende ronde, maar Argentinië haalt in een dol slot en met de hulp van de VAR de achterstand nog op. Het mag zelf even dromen van kwalificatie, maar haalt het uiteindelijk niet.

  Tranen: gemiste penalty doet Chili de das om

  Chili wist voor zijn match wat het moest doen: met drie goals verschil winnen van Thailand, het kneusje op het WK. In de slotfase kreeg het bij 0-2 dé kans toen de bal op de stip ging, maar de lat hield Chili uit de 1/8e finales.

  Kameroen gaat door met laatste schot van de match

  Kameroen slikte 10 minuten voor tijd de gelijkmaker tegen Nieuw-Zeeland en keek zo de uitschakeling in de ogen. Maar in minuut 95 kwam de verlossing: Ajara Nchout Njoya zorgde voor de kwalificatie net voor het laatste fluitsignaal.

  Nigeria vervloekt VAR, maar haalt toch opgelucht adem

  Nigeria had maandag een punt nodig om zeker te zijn van de volgende ronde. Het hield gastland Frankrijk lange tijd in bedwang. Nigeria juichte toen Renard een penalty miste, maar de VAR liet de strafschop opnieuw nemen. Zo verloor Nigeria en moest het 3 dagen bibberen. Dankzij de gemiste penalty van Chili stoot Nigeria toch nog door.