• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  IN BEELD: Clement trapt het seizoen op gang bij Club Brugge

  " "

  Topoverleg tussen Ruud Vormer en Philippe Clement.

  0 / 0

  Na twee dagen van medische testen eerder deze week is Club Brugge vandaag écht aan het nieuwe seizoen begonnen. En dat met nieuwe coach Philippe Clement, die landskampioen Genk ruilde voor zijn ex-ploeg. 

  Clement blies verzamelen op het nieuwe oefencomplex in Westkapelle. Omdat de werken nog niet helemaal afgerond zijn, zijn de eerste trainingen niet open voor het publiek. De fans kunnen de spelers zondag wel live aan het werk zien in de eerste oefenmatch op KFC Heist in Stadion De Taeye.

   

  "Complimenten voor iedereen die hier aan gewerkt heeft", zei aanvoerder Ruud Vormer.  "Dit zijn fantastische faciliteiten en daar gaan we lekker gebruik van maken."

   

  Clement mocht 26 spelers verwelkomen: 19 A-spelers en 7 beloften. Door interlandverplichtingen of omdat ze na interlands nog genieten van enige rust ontbreken Dion Cools en Siebe Schrijvers (EK U21), Brandon Mechele en Hans Vanaken (Rode Duivels), Marvelous Nakamba en Krepin Diatta (Afrika Cup) op het appel.

   

  "Het is geen ander gevoel dan ervoor", zei Clement. "Ook al was ik hier vroeger assistent, ik heb altijd de verantwoordelijkheid gevoeld om het maximale eruit te halen. De ambitie is om Club de landstitel te bezorgen. We gaan er heel hard voor strijden om dat te bewerkstelligen." 

  Meer beelden van de eerste training:

  Zo ziet het trainingscentrum er vanbinnen uit: