• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Officieel: Cech keert terug naar Chelsea als technisch directeur

  Petr Cech zal aan de zijde van CEO Marina Granovskaia werken.

  Ex-doelman Petr Cech keert terug naar zijn oude liefde Chelsea. De 37-jarige Tsjech gaat aan de slag als technisch directeur. "Ik wil een topsportklimaat creëren om de continuïteit van het succes van de voorbije 15 jaar te garanderen", zegt hij.

  Van 2004 tot 2015 droeg Petr Cech het shirt van Chelsea. Met de Londense club won hij 4 keer de Premier League, 4 keer de FA Cup, 1 keer de Champions League en 1 keer de Europa League. Met de komst van Thibaut Courtois raakte Cech zijn stek onder de lat kwijt en verkaste hij naar Arsenal.

   

  Na de verloren Europa League-finale hing Cech zijn handschoenen aan de haak, maar lang heeft hij niet moeten wachten op een nieuwe uitdaging. De ex-doelman keert terug naar Chelsea als technisch directeur. 

   

  "Ik voel me vereerd dat ik deze kans krijg bij Chelsea", vertelde Cech in een mededeling. "Ik wil een topsportklimaat creëren om de continuïteit van het succes van de voorbije vijftien jaren te garanderen."

  Tweets: