• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jong Japan houdt Uruguay voorlopig uit kwartfinales Copa America

  " "

  Koji Miyoshi (r) bracht Japan 2 keer op voorsprong.

  Uruguay heeft zijn ticket voor de kwartfinales op de Copa America nog niet te pakken. Een onverwacht waardig Japan, dat nochtans 4-0 op zijn doos had gekregen van Chili, hield Uruguay op 2-2. De jonge Koji Miyoshi bracht de Japanners zelfs 2 keer op een voorsprong.

  Uruguay, dat zelf in zijn eerste partij Ecuador met 4-0 opzijzette, rekende zich al rijk tegen een jong Japan, dat zich voorbereidt op de Spelen in eigen land. De Zuid-Amerikanen begonnen sterk met in de eerste minuut al een geniale ingeving van Luis Suarez, maar zijn bal vanaf de middenlijn ging net over de lat. Wat later kopte de Barça-spits een open doelkans in de handen van de keeper.

   

  Het was de 22-jarige Miyoshi die dan maar de score opende met een harde knal voorbij Muslera. Enkele minuten later zette Suarez vanaf de stip de bordjes weer gelijk. De VAR had een verkeerde ingreep van een verdediger gezien: dus penalty.

   

  Na de rust hetzelfde beeld: Miyoshi die scoorde - nu in de rebound nadat Muslera een voorzet niet onder controle had gekregen - en Uruguay dat enkele minuten later gelijkmaakte. Nu kopte José Gimenez raak na een corner.

   

  Uruguay staat op kop in Groep C met 4 punten, maar als titelhouder Chili vandaag wint van Ecuador springt het over Uruguay met 6 punten. Japan houdt zich met 1 punt ook in leven. Maandag is het Chili-Uruguay.