Ga naar de inhoud

meest recent

Thomas zit weer op fiets: "Net op tijd thuis om Bernal bezig te zien"

 vr 21 juni 2019 19:18
Thomas heeft nog 2 weken tot de Tour.
Thomas heeft nog 2 weken tot de Tour.

3 dagen na zijn crash in de Ronde van Zwitserland heeft Geraint Thomas (Ineos) weer een trainingstochtje gemaakt. "Alles gaat goed met mij", zegt de Tour-winnaar van vorig jaar.

Dinsdag zag het er even naar uit dat Geraint Thomas een kruis mocht maken door de Tour. De Welshman was zwaar ten val gekomen in de Ronde van Zwitserland en tastte naar zijn schouder.

 

Maar na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat Thomas enkel schaafwonden aan zijn schouder had opgelopen en een snijwonde boven zijn rechteroog.

 

Vandaag zat de Tour-winnaar van vorig jaar voor het eerst weer op de fiets. "Het was een mooie dag", zegt Thomas in een videoboodschap. "Alles gaat goed met mij. Ik heb enkel nog een kleine snijwonde boven mijn oog."

 

Thomas genoot ook van de ritzege van ploegmakker Egan Bernal in de Ronde van Zwitserland. "Ik was net op tijd thuis om Bernal alles aan flarden te zien rijden", besluit Thomas. 

VIDEO: Thomas over zijn 1e training sinds de val

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.