• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Fernando Torres (35) vindt het na 18 seizoenen welletjes

  Fernando Torres (35) heeft zijn laatste goals gemaakt. De Spaanse aanvaller maakte zijn afscheid bekend. "Na 18 opwindende jaren is de tijd gekomen", postte hij in een filmpje op zijn sociale media. De ex-speler van Atletico Madrid, Liverpool, Chelsea en Milan speelde zijn laatste seizoen in Japan.

   Torres heeft een mooie erelijst bij elkaar gevoetbald: hij won met Spanje het EK 2008 (hij maakte toen tegen Duitsland de enige goal in de finale, red) en 2012 en het WK 2010, de Champions League met Chelsea en 2 keer de Europa League met Atletico Madrid én Chelsea.

   

  Torres is een jeugdproduct van Atletico Madrid, waar hij in mei 2001 op zijn 17e debuteerde. Met zijn goals promoveerde de club in 2002 naar de Primera Division, waar hij altijd zijn goals bleef maken.

   

  In 2007 verkaste de blonde jongen naar Engeland, waar hij 4 jaar bij Liverpool en 4 jaar bij Chelsea voetbalde. Bij The Reds kende hij zijn beste periode met 81 doelpunten in 142 matchen, maar prijzen leverde dat niet op. 

   

  Bij Chelsea, waar hij jaren ploegmaat was van Hazard, verging het hem minder goed, in de gewonnen Champions League-finale mocht hij 2 minuten meedoen. Na een half jaartje Milan keerde hij begin 2015 terug naar huis. In zijn laatste seizoen bij Atletico mocht hij nog de Europa League omhoogsteken, waarna hij nog een jaartje bij Sagan Tosu voetbalde. Zondag geeft hij in Tokio een officiële persconferentie.

   

  Torres maakte in zijn carrière 253 doelpunten in 717 clubmatchen, voor Spanje kwam hij tot 110 interlands, goed voor 38 goals.

  Torres kondigt zijn afscheid aan in een filmpje op sociale media:

  Zijn ex-teams wuiven Torres uit: