• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Europese Spelen hebben echt de sfeer van de Olympische Spelen"

  Delegatieleider Gert Van Looy is tevreden over de organisatie in Minsk.

  De Europese Spelen in Minsk voelen voor sommige atleten als een eerste kennismaking met een olympisch toernooi. Belgisch delegatieleider Gert Van Looy ziet het graag gebeuren. "De olympische link is een beetje de levensader van dit toernooi."

  Van Looy is na de eerste dagen lovend over de organisatie in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland. "Het gevoel is heel positief", zegt hij. "De organisatie zit mooi op schema. Alles verloopt vlot op vlak van accommodatie, eten, transport... Voorlopig zijn de condities voor de atleten om te presteren top."

   

  "Voor de atleten voelt het een beetje als de sfeer van de Olympische Spelen. Voor velen is het ook de eerste multidisciplinaire competitie. Het is misschien geen olympisch dorp, maar het atletendorp is in principe hetzelfde. Je kan dus zeker spreken van een olympisch gevoel."

   

  "Dit voelt ook als de generale repetitie voor Tokio 2020. Voor de Europese Spelen is de olympische link heel belangrijk. Het is de levensader van het toernooi. Als er voor sommige sporten geen olympische kwalificatie aan vasthangt, dan komen ze ook niet. Maar als de Europese Spelen wel een meerwaarde kunnen betekenen, is dat super."

   

  "Wanneer ik tevreden zal zijn? Uiteraard verwachten en hopen we dat de Belgen medailles zullen winnen. Maar het belangrijkste voor mij is dat we de beste omstandigheden creëren voor de atleten. Daarna is het aan hen om te presteren."