• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sarri: "Juve-trainer is kroon op een lange en moeilijke carrière"

  " "

  Maurizio Sarri (60) tekende voor 3 jaar bij Napoli-rivaal Juventus.

  Juventus heeft zijn nieuwe coach Maurizio Sarri vanmiddag officieel voorgesteld. De 60-jarige Sarri komt over van Chelsea en tekende voor 3 seizoenen. "Ik heb een club nooit zo vastberaden geweten om een coach te halen, dat overtuigde me meteen", stelde de oud-trainer van Napoli.

  Na amper 1 jaar in Engeland, waar hij met Chelsea en Eden Hazard na een moeilijk seizoen de Europa League won, keert Sarri terug naar Italië. Daar was hij de vorige drie jaar met Napoli de grootste rivaal van Juventus. Dat maakt zijn overstap zo gevoelig. Heel wat Juventus- en Napoli-supporters verteren de deal niet. 

   

  Sarri stak ooit zijn middenvinger op naar Juve-fans en in Napels worden nu de vele mooie herinneringen aan de man die hen zo goed liet voetballen gewist.

   

  De voorbije 8 jaar won Juventus telkens de titel, maar Massimiliano Allegri kon het hoogste doel - de Champions League - niet binnenhalen. Sarri zou in zijn contract een enorme bonus hebben staan mocht hij de Europese oppergaai naar Turijn brengen. (lees voort onder de foto)

  Sarri krijgt een rondleiding van vicevoorzitter Pavel Nedved en voetbaldirecteur Fabio Paratici.

  "80 procent van mijn carrière bestond uit obstakels"

  Sarri doet zijn verhaal van zijn verhuis. "Mijn tijd bij Chelsea was een fantastische ervaring, maar in het tweede deel van die ervaring voelde ik privé en professioneel de nood om terug te keren naar Italië. En Juventus bood me die kans. Het is de grootste club van Italië."

   

  "Ik heb nooit meegemaakt dat een club zo vastberaden was om een coach te halen, dat overtuigde me meteen. Trainer worden van Juventus is de bekroning van een lange en moeilijke carrière. Die bestond voor 80 procent uit obstakels. Ik heb dus al alles gezien."

   

  Pas sinds 2014 is Sarri coach op het hoogste niveau. Toen bracht hij Empoli van de Serie B naar de Serie A. Voor Empoli trainde hij Italiaanse lagereklassers. 

   

  De 60-jarige is nog razend ambitieus: "Wie naar het paleis gaat, wil de macht grijpen. Ik wil Juventus titels en prijzen bezorgen. Ik ben drie jaar van mijn leven wakker geworden met de vraag hoe ik Juventus kan verslaan en dat is me nooit gelukt. Nu kan ik die ervaring gebruiken."

   

  Hij gaat wel niet veranderen: "Mijn voetbalideeën blijven dezelfde. Ik ga mijn stijl niet aanpassen, ik zie wel welke spelers er straks zijn." Bij Napels loofde men zijn "Sarri-bal". "Ik had toen een ploeg. Bij Chelsea zaten er enkele individuen van technische wereldklasse, wat zijn impact had op de vloeiendheid van het spel."

   

  Sarri zit wel in een lastig parket, "want als kind was ik supporter van Napoli". Zijn liefde voor Napoli blijft evenwel, ongeacht de reacties van de fans uit het zuiden. "Als ik met Juventus naar Napoli zal komen, zal ik de fans altijd graag zien. Als ze me toejuichen, zal ik blij zijn, maar ook als ze me uitjouwen, want dat is een herinnering aan onze mooie tijden samen." 

  Ik zal de fans van Napoli altijd graag zien

  Maurizio Sarri

  Sarri op de persconferentie: