• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Judoka Nikiforov is morgen vlaggendrager op Europese Spelen

  Nikiforov won 4 jaar geleden brons tijdens de eerste editie.

  Nikiforov won 4 jaar geleden brons tijdens de eerste editie.

  Op de openingsceremonie van de Europese Spelen krijgt Toma Nikiforov morgen de eer om met de Belgische vlag te pronken. De judoka, die brons won op de vorige Europese Spelen, is een van de Belgische speerpunten in Minsk.

  Van 21 juni tot en met 30 juni geven 50 Belgische atleten het beste van zichzelf tijdens de Europese Spelen. Team Belgium komt in actie in 11 sporten: boogschieten, badminton, boksen, gymnastiek (acrobatische en artistieke), judo, kajak, karate, kleiduifschieten, sambo, tafeltennis en wielrennen (piste).

   

  Judoka Toma Nikiforov vervult morgen in Minsk (Wit-Rusland) de rol van Belgische vlaggendrager tijdens de openingsceremonie. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Lionel Cox, die in 2015 de Belgische vlag mocht dragen.

   

  In de categorie tot 100 kilogram is Nikiforov de regerende Europese kampioen. 4 jaar geleden won de 26-jarige judoka al eens brons op de eerste Europese Spelen. Doet hij deze keer nog beter?