• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Moors moet Bamberg aan successen helpen in Champions League en Bundesliga

  Moors stond 4 jaar aan het roer van Antwerp Giants.

  Moors stond 4 jaar aan het roer van Antwerp Giants.

  Het hing al een tijdje in de lucht, vandaag werd het officieel: Roel Moors wordt de nieuwe coach van de Duitse topclub Bamberg. 3 dagen geleden nam de succescoach afscheid van Antwerp Giants.

  Na 4 seizoenen gaf Giants Roel Moors (40) begin deze week het dirigeerstokje bij Antwerp Giants door aan Christophe Beghin.

   

  In de Champions League loodste Moors de Giants afgelopen seizoen naar een knappe 3e plaats, waar ze Bamberg versloegen in de kleine finale. De Coach van het Jaar kon Oostende wel niet van een 8e titel op een rij houden. 

   

  Moors' nieuwe bestemming wordt de Duitse topclub Bamberg, waar hij een contract ondertekende voor 2 seizoenen. De Duitsers veroverden de laatste 9 jaar 7 keer de Duitse titel.

   

  Moors zal bij de club herenigd worden met Leo De Rycke, die een maand geleden de Giants verliet en nu de functie van sportief manager uitoefent bij Bamberg.

   

  "Moors is een werker, die voor het basketbal leeft", kondigt Bamberg zijn nieuwe coach aan. "We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plaats is om onze doelen in de Bundesliga en de Champions League te bereiken."

  Bamberg verwelkomt Moors in het Nederlands: "Welkom!"