• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Flanders Classics mag vanaf 2020 WB en WK veldrijden organiseren, Sporza zendt WB en WK uit

  Flanders Classics moet de WB veldrijden moderniseren.

  De UCI heeft de rechten voor de WB en het WK veldrijden aan Flanders Classics gegeven vanaf 2020-2021. De organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen moet het veldrijden met zijn expertise meer aanzien geven. Sporza zal in die periode het WK en de helft van de WB-races live uitzenden.

  De Internationale Wielerunie UCI wil het veldrijden hervormen en heeft een eerste belangrijke stap gezet. Flanders Classics, de organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen, heeft de rechten verworven om de WB-manches te organiseren.

   

  Het mag bovendien de marketing- en sponsorrechten exploiteren én de uitzendrechten in Vlaanderen beheren vanaf 2020-2021 tot 2023-2024. Sporza mag in die periode het WK en de helft van de WB-manches live uitzenden.

   

  Meer details over de hervormingen in het veldrijden worden in september aangekondigd. Wellicht wordt dan de nieuwe Werelbeker en een nieuwe kalender met meer WB-wedstrijden onthuld.

  "WB cross kan profiteren van expertise Flanders Classics"

  UCI-voorzitter David Lappartient is blij met de keuze voor Flanders Classics. "Deze samenwerking opent heel wat mogelijkheden voor het veldrijden", zegt de Fransman.

   

  "Flanders Classics heeft zijn know-how al bewezen door zijn wielerwedstrijden te laten uitgroeien tot echte evenementen met ongekende populariteit. De WB veldrijden zal van die expertise kunnen profiteren."