Dumoulin rijdt de Tour niet: "Het heeft geen zin meer"

  Dumoulin is na Chris Froome de tweede topper die moet passen voor de Tour.

  Tom Dumoulin (Sunweb) verschijnt op 6 juli niet aan de start van de Ronde van Frankrijk in Brussel. De Nederlandse Tour-hoop heeft nog te veel last van zijn knie. "Het voelt als een opluchting", zegt hij bij NOS.

  "Het heeft geen zin meer"

  Dumoulin viel in de Ronde van Italië hard op zijn knie. Hij moest de strijd staken in de Giro en zou alles op de Tour zetten. Zijn voorbereiding op de belangrijkste rittenwedstrijd van het seizoen verliep niet van een leien dakje en de Nederlander begon te twijfelen aan zijn deelname.

   

  Vandaag hakte de kopman van Sunweb de knoop door. "Het heeft op dit moment geen zin meer", zegt Dumoulin bij NOS. "Ik had niet verwacht dat het herstel van mijn knie zo ingewikkeld zou worden. Eigenlijk ben ik als een gewonde, dolle stier op de Tour afgerend na de Giro."

  Ik had niet verwacht dat het herstel van mijn knie zo ingewikkeld zou worden.

  Tom Dumoulin

  "Het voelt als een opluchting"

  Afgelopen zondag werd bij een kleine ingreep aan zijn pijnlijke knie een stukje grind uit het gewricht verwijderd. Dinsdag zou Dumoulin beginnen aan zijn hoogtestage in La Plagne, maar halverwege de reis bedacht hij zich en keerde zijn auto om.


  "Ik heb tien hechtingen in mijn knie. Ik heb niet de tijd genomen om alles te verwerken. Zonder na te denken heb ik er alles aan gedaan om naar de Tour te gaan. In de auto ging ik nadenken en toen heb ik beslist dat het geen zin heeft om naar de Tour te gaan."


  "Mijn beslissing voelt als een opluchting", zegt Dumoulin nog. "Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik haal het gewoon niet meer. Sinds mijn val in de Giro zit ik in een revalidatieproces en niet in een proces om in goede vorm de Tour te winnen."

  Zonder na te denken heb ik er alles aan gedaan om naar de Tour te gaan. In de auto ging ik nadenken en toen heb ik beslist dat het geen zin heeft om naar de Tour te gaan.

  Tom Dumoulin

  De babbel van NOS met Dumoulin: