• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Ploegmaats adoreren Messi, hij moet alles doen en dat is het probleem van Argentinië"

  Messi werd tegen Paraguay geregeld tegen de grasmat gewerkt.

  Argentinië heeft na twee speeldagen amper één punt verzameld op de Copa America. De Nederlandse topscout Piet de Visser, die het voetbaltoernooi op de voet volgt, vindt dat geen verrassing. “Messi is fenomenaal, maar hij moet alles alleen doen. De rest van het team heeft veel te weinig kwaliteit."

  "Messi moet alles doen"

  Argentinië wacht al sinds 1993 op eindwinst in de Copa America. Na twee speeldagen ziet het er ook nu niet goed uit voor Lionel Messi en co. Piet de Visser legt de vinger op de wonde. "Messi moet alles doen, de rest staat gewoon te kijken. De kwaliteit achterin is gewoon te matig. Dat is jammer."

   

  "Diego Maradona heeft altijd geroepen dat hij het wel alleen kon, maar dat is natuurlijk niet waar. Hij had steengoede verdedigers achter zich staan en kon het daardoor zelf afmaken. Nu moet Messi het hele team helpen en het dan ook nog eens afmaken. Dat kan niet."

   

  "Zelf speelt hij fenomenaal", benadrukt Visser. "De tegenstanders zien gewoon dat de anderen niet goed genoeg zijn en gaan met z'n vieren rond Messi staan. Als de eerste hem geen schop kan geven, dan doet de tweede of de derde in de rij het wel. Daardoor kan hij er niet uitkomen."

  Diego Maradona heeft altijd geroepen dat hij het wel alleen kon, maar dat is natuurlijk niet waar. Hij had steengoede verdedigers achter zich staan.

  Piet de Visser

  "Zijn team is gewoon te matig"

  Komt het nog goed voor Argentinië? "Volgens mij is het uitgesloten dat Argentinië de eindzege pakt. Ik vind het jammer voor Messi. Hij is nog altijd de beste speler ter wereld, maar zijn team is gewoon te matig."


  "Zijn ploegmaats adoreren hem en dat is ook een deel van het probleem. Ze kijken gewoon naar Messi en dat moeten ze niet doen. Ze moeten hem net helpen en mee voetballen. Dat doen ze te weinig en dat heeft te maken met kwaliteit."

   

  "In 2015 won Argentinië met dezelfde voorlinie (Messi, Agüero, Di Maria) met 6-1 van Paraguay in de halve finales. Toen waren Zabaleta, Demichelis en Rojo de verdedigers en stonden Mascherano en Biglia op het middenveld. Daardoor kon Messi enkel aanvallen toen. Nu is de verdediging veel te matig en moet hij zelfs mee verdedigen."

  Ik vind het jammer voor Messi. Hij is nog altijd de beste speler ter wereld, maar zijn team is gewoon te matig.

  Piet de Visser

  "Ga ervan uit dat Brazilië het toernooi wint"

  Wie zijn volgens De Visser dan wel de favorieten in Brazilië? "Ik ga ervan uit dat het gastland het toernooi wint. Uruguay en Chili zijn mijn outsiders."

   

  "Zelfs Alexis Sanchez, die bij Manchester United geen bal raakte vorig seizoen, speelt nu geweldig. Een derde opeenvolgende eindzege voor Chili is dus niet uitgesloten."

  Messi in actie tegen Paraguay: