• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Cauwer: "Is er iets anders aan de hand met Dumoulin?"

  " "

  Tom Dumoulin is na Chris Froome de tweede topper die moet passen voor de Tour.

  Tom Dumoulin moet door knieproblemen passen voor de Ronde van Frankrijk. José De Cauwer begrijpt niet goed wat er aan de hand is met de Nederlander van Team Sunweb. "Is hij het misschien allemaal wat moe?" Onze huisanalist verwacht wel een spannende Tour. "Iedereen ziet zijn kansen stijgen." 

  "Ze weten het precies niet goed"

  Dumoulin, vorig jaar tweede in de Tour, kwam in de Giro zwaar ten val en is sindsdien op de sukkel met zijn knie. Gisteren besliste de Nederlander om niet te starten in de komende Ronde van Frankrijk. "Het grote probleem is dat we niet weten wat er juist gebeurd is", zegt José De Cauwer.

   

  "Ik vind het jammer voor de spankracht van de Tour. Ik had Dumoulin graag aan de start zien staan, mede door het afhaken van Chris Froome. Zijn kansen waren daardoor gestegen, maar nu zijn die voor iedereen gestegen." 

   

  "Ik snap wel niet goed dat ze in zo'n professionele ploeg als Sunweb niet kunnen inschatten wat het probleem juist is", is De Cauwer kritisch. "Eerst zat er een metaalsplinter in zijn been, daarna een carbonsplinter en uiteindelijk lees ik dat het een steenkorreltje is. Ze weten het precies niet goed."

   

  "Het is een raadsel. Is er iets anders aan de hand? Heeft Dumoulin geen zin? Is hij het allemaal wat beu en moe? Ik vraag het mij af..."

  Eerst zat er een metaalsplinter in zijn been, daarna een carbonsplinter en uiteindelijk lees ik dat het een steenkorreltje is. Ze weten het precies niet goed.

  José De Cauwer

  "Als Bernal goed is, is hij mijn favoriet"

  Moeten we stilaan spreken van een onthoofde Tour? Naast Dumoulin en Froome zegde ook Primoz Roglic al af na een tegenvallende Giro. Dat zijn respectievelijk de 2e, 3e en 4e van de Tour 2018. En nummer 5 Steven Kruijswijk is ziek. Geraint Thomas verdedigt wel zijn gele trui, maar hij rijdt voorlopig een flauw seizoen en kwam hard ten val in de Ronde van Zwitserland.

   

  "De spankracht kan alle kanten uit", aldus De Cauwer. "Er is nog Bernal, Bardet, Pinot... Als de Fransen nog eens een Tour willen winnen, dan is het dit jaar hun kans."

   

  "Ook Kruijswijk zou kunnen profiteren en we mogen ook Quintana en Nibali niet vergeten. Iedereen zal heel gemotiveerd zijn. Er zijn voldoende kanshebbers, maar als Bernal goed is, is hij mijn favoriet." 

  Als de Fransen nog eens een Tour willen winnen, dan is het dit jaar hun kans.

  José De Cauwer