• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgen kunnen vanaf vandaag tickets voor Tokio 2020 bestellen

  " "

  Het BOIC koos een bureau om de 9.000 kaartjes aan de man te brengen.

  Belgische sportliefhebbers die graag de Olympische Spelen ter plaatse bijwonen, kunnen vanaf vandaag op hun computer terecht om een kaartje te proberen bemachtigen. In totaal zijn er wel maar 9.000 tickets (op 7,8 miljoen) beschikbaar voor de Spelen in Tokio 2020 (24 juli-9 augustus).

  Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) koos voor Eventeam als exclusief en officieel verkoopbureau. Ook voor Rio 2016 was Eventeam dat.

   

  Op de website www.eventeam.be/tokyo2020 kunnen geïnteresseerden na een registratie hun aankoop met de bankkaart afronden. Vanaf mei 2020 worden de kaartjes op het opgegeven adres bezorgd, in een verzegelde enveloppe. Naast de wedstrijdtickets worden ook packages aangeboden (tickets+reisprestaties). 

   

  Er zijn 5 prijsklassen. Categorie A-tickets geven de beste plaatsen, categorie E-zitjes zijn het hoogst gelegen in de tribunes. Wie een atletiekfinale wil bijwonen in de A-klasse, moet liefst 1.099 euro neertellen. De ticketprijzen voor de openingsceremonie op 24 juli variëren van 116 tot 2.473 euro.

   

  Vandaag begint de mondiale verkoop. Op 9 mei ging de eerste fase van de olympische ticketverkoop van start. Tot 28 mei konden enkel inwoners van Japan zich melden voor een loting, die vandaag plaatsvindt. In totaal worden ongeveer 7,8 miljoen tickets in omloop gebracht, waarvan 70 à 80 procent naar Japanners zal gaan.