• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht stelt Craig Bellamy aan als beloftecoach

  Craig Bellamy brengt veel ervaring mee naar Neerpede.

  Craig Bellamy (39) heeft een contract van drie jaar als beloftecoach van Anderlecht getekend. De Welshe oud-international moet "de jonge talenten klaarstomen voor het A-team".

  Met Bellamy haalt Anderlecht een vat vol ervaring in huis. De 39-jarige Welshman speelde onder meer voor Newcastle United, Celtic, Blackburn, Liverpool, West Ham en Manchester City. Hij droeg ook 78 keer het shirt van Wales. In 2014 zette hij een punt achter zijn carrière.

   

  Nu steekt Bellamy de Noordzee over om het project van Vincent Kompany bij Anderlecht een duwtje in de rug te geven. Hij tekent een contract voor drie jaar als beloftecoach.

   

  "We zijn erg blij dat Craig de overstap maakt naar RSC Anderlecht", zegt youth director Jean Kindermans. "Hij heeft veel ervaring en kan onze jeugdspelers zowel op mentaal als op voetbaltechnisch vlak veel bijbrengen. Als beloftecoach krijgt hij de taak om de jonge talenten klaar te stomen voor het A-team."

   

  "De aanstelling van Craig bewijst dat wij blijven inzetten op onze jeugdwerking”, vult sportief directeur Michael Verschueren aan. “Hij zal nauw samenwerken met Vincent Kompany, Simon Davies en de jeugdtrainers om de overstap van onze ‘purple talents’ naar het A-team te vergemakkelijken.”

  Tweet: