• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  AA Gent traint eerste keer: "Ploeg bouwen die voor top drie kan meedoen"

  Thorup (centraal) leidt zijn eerste training van het seizoen.

  AA Gent heeft vandaag een eerste keer verzamelen geblazen op de oefenterreinen in Oostakker. Trainer Jess Thorup verwelkomde drie nieuwe namen: Reuben Yem, Alessio Castro Montes en Jan Van den Bergh. Ook voor Frédéric Dupré was het de eerste schooldag.

  Thorup: "Wil kwaliteit, geen kwantiteit"

  De eerste Gentse training begon onder een stralende zon. Het werd meteen een pittige sessie. AA Gent trok voorlopig drie nieuwe spelers aan: het nam Reuben Yem over van Trencin, Alessio Castro Montes van Eupen en Jan Van den Bergh van Beerschot.

   

  Trainer Jess Thorup was tevreden met wat hij zag van de nieuwelingen. "Ze lieten een goede eerste indruk na. Ik heb alle resultaten van hun testen nog niet gezien, maar op het eerste gezicht hebben ze niet stilgezeten in de vakantie. Er komen uiteraard nog intensieve dagen aan. Ze zullen wel moe worden bij AA Gent", lachte de Deen.

   

  Thorup wil graag nog meer versterkingen. "Er moet kwaliteit bijkomen, geen kwantiteit. In de verdediging kan ik wel nog wat gebruiken. Daar moeten we een hechter blok vormen. Beetje per beetje bouwen we de ploeg verder uit tot een team dat kan meedoen voor een plaats in de top drie."

   

  AA Gent speelt morgen zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van Racing  Gent. "Het is de bedoeling dat iedereen in actie komt. Ook in de de komende wedstrijden die op het oefenprogramma staan", sluit Thorup af. (lees voort onder de tweet)

  Beetje per beetje bouwen we de ploeg uit tot een team dat kan meedoen voor een plaats in de top drie.

  Jess Thorup

  Ook AA Gent is aan het seizoen begonnen:

  Gentenaar Dupré: "Cirkel is rond"

  Ook voor Frédéric Dupré was het vandaag de eerste schooldag bij AA Gent. De 40-jarige ex-speler van Zulte Waregem, Standard en Lokeren wordt onder Thorup trainer van de Gentse beloften. Hij zal ook een rol krijgen in de A-kern.

   

  "Ik combineer dit seizoen als trainer twee teams: de beloften en de eerste ploeg. Het is de bedoeling de kloof tussen de U21 en de A-ploeg kleiner te maken. Een eventuele doorstroming van jonge spelers wordt zo een pak gemakkelijker", zegt Dupré, die veel zin heeft in het nieuwe seizoen.

   

  "Als rasechte Gentenaar is de cirkel rond voor mij. Ik ben blij dat ik bij AA Gent ben en ik kan hier heel veel bijleren. Het is een enorme uitdaging om te mogen werken in de staf van een topploeg in de Jupiler Pro League."

  Het is de bedoeling de kloof tussen de U21 en de A-ploeg kleiner te maken. Een eventuele doorstroming wordt zo een pak gemakkelijker.

  Frédéric Dupré (trainer Gentse beloften)

  Dupré is een nieuw gezicht in de Gentse trainersstaf:

  De 3 nieuwe jongens op een rijtje:

  Reuben Yem.

  Alessio Castro Montes.

  Jan Van den Bergh.