• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Moeskroen hoeft dan toch niet Péruwelz in zijn naam te brengen

  " "

  In 2010 redde RCC Péruwelz het noodlijdende Moeskroen, in 2016 liet Moeskroen Péruwelz uit zijn naam vallen.

  Royal Excel Moeskroen mag zijn naam behouden. De eersteklasser uit Henegouwen zou vanaf volgend seizoen weer Royal Excel Moeskroen Péruwelz moeten gaan heten, maar die naamswijziging gaat niet door. De twee clubs kwamen tot een akkoord.

  Begin juni verplichtte de rechtbank Royal Excel Moeskroen om Péruwelz weer op te nemen, zoals afgesproken bij de fusie tussen het noodlijdende Moeskroen en de toenmalige derdeklasser RRC Péruwelz in 2010. 

   

  In 2016 liet Moeskroen het bijvoegsel vallen, maar dat pikte Péruwelz niet. Het stapte met succes naar de rechter.  Op de avond voor sponsors en partners vorige week verklaarde voorzitter Patrick Declerck dat er onderhandelingen aan de gang waren om de zaak in der minne te regelen. Dat zou de club een flinke besparing opleveren.

   

  "En er is een akkoord", meldde Declerck vandaag op de website. "Het gezond verstand heeft gezegevierd. We hebben een minnelijke schikking getroffen met Royal Racing Club Péruwelz. Het was voor ons belangrijk om onze naam te behouden. Niet alleen uit financiële overwegingen, maar ook in termen van identiteit tegenover onze partners, onze supporters en onze sympathisanten."