• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Enrique houdt het door "ernstige familiale problemen" voor bekeken als bondscoach

  Luis Enrique miste de laatste drie wedstrijden van Spanje met "persoonlijke problemen".

  Luis Enrique is niet langer de bondscoach van de Spaanse nationale voetbalploeg. De 49-jarige ex-trainer van FC Barcelona diende vandaag zijn ontslag in door "ernstige familiale problemen". Hij wordt opgevolgd door Robert Moreno, zijn assistent.

  Enrique werd bondscoach van Spanje na het dramatische WK voetbal in Rusland. Hij won zijn eerste twee wedstrijden overtuigend in de Nations League tegen Engeland en Kroatië, maar toch kon Spanje zich niet plaatsen voor de Final Four.

   

  Nadien begon La Roja aan de EK-kwalificatiecampagne. Tegen Noorwegen stond Enrique nog langs de zijlijn, tegen Malta, de Faeröer en Zweden was hij afwezig. Zijn assistent Robert Moreno coachte drie keer, drie keer won Spanje gemakkelijk.

   

  Vandaag besliste Enrique om niet langer voort te doen als bondscoach door "ernstige familiale redenen". Moreno krijgt het vertrouwen van de Spaanse voetbalbond en zet vanaf nu de lijnen uit.

  Robert Moreno volgt Enrique op: